torsdag 5 oktober 2017

Chefens juveler




Vi gör varje år en musikproduktion där åk 3 musiker skriver och producerar egna låtar som vi släpper på cd eller ex 2015 som minnepinne i form av ett visitkort. Det är en lång process under hela sista läsåret med lektor Johan ”Nisse” Nybäck i spetsen. Studerande utvecklas massor under denna process och får vara med i varje steg i vad som behövs för att släppa en låt. Slutmasteringen görs i Helsingfors hos http://www.chartmakers.fi/ och även det ett viktigt studiebesök samt möjlighet att knyta kontakter.

2016 blev det release på Spotify och nu hittar man även de tidigare albumen där om man söker på YA! musik som artist. Produkten 2016 var ett paket med poster och lyrics samt vykort som du kunde måla själv - på dessa finns alltså info om var hitta låtarna från "POINT" på Spotify. Den grafiska designen och produktutvecklingen görs av bildartesaner i maj månad då produkten börjar närma sig release-färdig. Ett väldigt bra entreprenöriellt projekt för bildartesanerna, en övning inför liknande kommande beställningar och projekt ute i arbetslivet. Vi har ofta gjort en större musikvideo-produktion till någon av låtarna som även funnits med i produktpaketet ex på usb-sticka. Musikvideor hittas på YA! bildartesan på youtube. Ex 2016 års https://www.youtube.com/watch?v=iQTbkr9X1-o

I år blir det dock visning under releasen av snabbare producerade (samt i majoritet lyric-)videos till alla 14 nya låtar i samlingen Chefens juveler. Musikvideorna är gjorda av både musikstuderande själva samt bildartesaner. Hittas på youtube-kanalen!

Låtarna hittas alltså på Spotify under artist YA! musik och samlingstiteln Chefens Juveler! Vårt pr-material i år som kommer att delas ut under releasen är ett vykort i A4-storlek - ”bigger, better”!

 Layouten och illustrationerna i år är gjorda av Frida Hinders, bildartesan åk 3.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar